Кубрат Пулев е готов да се бие отново след 2-3 месеца. Това обяви самият боксьор в ексклузивно интервю за YouTube канала „Спортната Джунгла“.

„Няма да излизам от форма. Контузия нямам. Това е най-важното. Здрав съм. Да благодарим на Господ и на природата. Имах контузия на рамото, с която играх срещу Джошуа за световната титла. С тази травма нямаше как да пускам друг удар освен десен прав. Дори и с него не бях сигурен. Сега вече контузията я няма“, добави Пулев.

Той все още не е решил дали ще прави защита на новоспечелената титла от веригата Triad combat или ще се завърне към професионалния бокс. Как Кобрата е получил контузията на рамото, колко близо е бил до прекратяване на кариерата и кои имена са сред неговите потенциални съперници, можете да видите в първата част от интервюто на „Спортната джунгла“:

Междувременно Пулев сензационно разкри, че е бил много близо до отказване от мача с Антъни Джошуа.

„Когато казахме на моя треньор Ули Вегнер за коронавируса, той обяви: „В подобно нещо няма да участвам, няма да присъствам на такъв мач“. Вика: „Ти не си подготвен, няма как да играеш с коронавирус, не, аз не съм съгласен, това е против всичко, което правим. – разказа Кобрата. – Разпуснах лагера. Ули си тръгна за Германия. Пътувах за София със самолета от Варна. Тръгнах си като да обявяваме пред медиите, че съм с коронавирус, няма как да играя и как не съм подготвен. Горе във въздуха взех решение да играя в мача.“

За драмите със спаринг партньорите на Пулев, притесненията около здравословното състояние на Ули Вегнер и още колко мача му трябват, за да се бие отново за световната титла вижте във втората част от интервюто му за „Спортна джунгла“.