Новото десето издание на международната бойна верига SENSHI се очертава да бъде истински спектакъл, на който ще видим много екшън, сила, неочаквани обрати и запомнящи се сблъсъци. Програмата на бойното шоу ще включва 10 двубоя по правилниците KWU Full Contact и KWU SENSHI между шампиони по бойни спортове от 14 държави.

SENSHI ще се проведе  пред публика на 4 декември от 19:00 часа в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна, а билети за галата се продават в мрежата на Eventim.bg. Вижте и кои са 10-те големи сблъсъка между титани, които ви очакват на SENSHI:

Двубой #1

Кат. 70 кг, правилник: KWU SENSHI

Жоао “Калашников” Силва, Португалия, vs. Петър Стойков, България

На 4 декември дебютa си на SENSHI ще направи Жоао Педро Силва, известен като Калашников. Ибериецът ще представлява „KO Team“. Той е специалист по муай тай и К-1, като тренира от 2014 година.

Петър Стойков e носител на европейска титла при професионалистите, има и световна и европейска титла по муай тай, както и сребърен медал по киокушин от Световното първенство на Световния киокушин съюз (KWU) за юноши (2013 година). Той е рекордьор по участия на ринга на SENSHI, от които регистрира само една загуба. През 2019 година спечели супертурнира SENSHI Cup в Камчия, постигайки три категорични победи в рамките на два дни и заслужи приза „Нокаут на вечерта“.

 

Двубой #2

Кат. 70 кг, правилник: KWU Full Contact

Тудор Потороака, Румъния, vs. Драгомир Петров, България

Тудор Потороака от Румъния има опит на професионалния ринг от 2018-та година. За този период обаче е регистрирал 10 победи, от които 5 с нокаут, и има едва четири загуби на ринга. Потороака е роден в молдовския град Теленещи. Той е национален шампион на две държави – Румъния и Република Молдова. През 2021 година става победител в Dynamite Fighting Show.

Четирикратният ни национален шампион по кикбокс Драгомир Петров има 3 участия във веригата, като и от трите си тръгва с шампионския пояс. На шестото издание на SENSHI той нокаутира Омар Магомедов, две издания по-късно записа брутален нокаут срещу испанеца Педро Граньо, а на последното SENSHI Драгомир победи Карлос Гарсия от Испания. Драгомир Петров има още Европейска титла по муай тай от EMC за 2019 г., а през същата година става и победител във веригата „Wizard“ и „Max Fight Pro“.

 

Двубой #3

Кат. 75 кг, правилник: KWU Full Contact

Филип “Снайперът” Хафели vs. Атанас Божилов, България

Филип Хафели, известен още като “Снайперът”, е на 27 години. Той е настоящ шампион в стил К-1 на веригата „Vendetta“, шампион от елитните международни турнири на IKC и AFSO от 2016-а година. През същата година се среща на ринга с друга звезда на SENSHI – Сегей Браун, на събитието „Mix Fight“ 20. Битката между двамата вдига публиката във Франкфурт на крака.

Атанас Божилов е един от най-изявените и известни български кикбоксьори. Световният ни шампион на KGP и WAKO PRO е състезател на бургаския тим „Fight Factory“ и има седем поредни победи от ринга на SENSHI. Едва на последното издание на галата допусна поражение в двубой срещу хърватина Андрей Кевеш, но сега е мотивиран да се завърне за нова победа на 4 декември.

 

Двубой #4

Кат. 70 кг, правилник: KWU SENSHI

Алексис Лaжуа, Франция vs. Артьом Пашпорин, Русия 

Алексис Лажуа е на 23 години от Франция. Познат е още като “Пим пим” и е шампион от турнира Tiger fight K1, сребърен медалист от Световното първенство по муай тай IFMA в Швеция и е трикратен шампион по муай тай на Франция.

Артьом Пашпорин е на 28 години от Русия и е добре познат на феновете на SENSHI с атрактивната си визия и изненадващите мачове, които прави. Той е многократен световен шампион по муай тай. Става номер 1 в света от шампионатите W5, GPRO, S1. Бил е и интерконтинентален шампион от WKU, както и Европейски шампион от WMC. Победител е от престижния руски турнир “Битка на шампионите” 10.

 

Двубой #5

Кат. 80 кг, правилник: KWU Full Contact

Павел Турук, Беларус vs. Едуард Алексанян, България

35-годишният Павел Турук от Беларус е световен шампион по кикбокс за аматьори (WAKO) за 2009 г. и бронзов медалист от Европейско първенство в Русия през 2008 г., има национални титли по кикбокс (стил К1) и муай тай на Беларус и е Интерконтинентален шампион (IKA) за 2014 г. Турук има сериозен опит на професионалния ринг – има общо 80 изяви. От тях 63 са победи, а 24 от тях са с нокаут.

Едуард Алексанян, познат още като “Мистър Шоу” е на 25 години от България и има вече няколко изяви на SENSHI, като именно на ринга на галата той спечели и едно от най-големите си постижения – стана  Европейски шампион на WAKO PRO К1 в кат. до 81.4 кг. Той е двукратен национален кикбокс шампион и шампион по кикбокс от турнира Savages.

 

Двубой #6

Кат. 85 кг, правилник: KWU Full Contact

Филип Секулович, Черна гора vs. Александър Петров, България

Черногорец Филип Секулович е на 21 години, но вече е балкански шампион по кикбокс за тази година. Той е и трикратен национален шампион (2017, 2018 и 2020 г.). За него това ще бъде втора среща на професионалния ринг.

Дебютът си на SENSHI на 4 декември ще направи и един от любимите на феновете родни кикбоксьори - двукратният световен шампопн при аматьорите и европейски К1 шампион при професионалистите Александър Петров. Статистиката на 30-годишния боец е 27 победи и 4 загуби на профи ринга.

 

Двубой #7

Кат. 85 кг, правилник: KWU Full Contact

Рубен Гарсия, Испания vs. Андрей Чехонин, Русия

Рубен Гарсия, още познат като Рубен Лий, е на 28 години от Испания. Той е национален шампион от Sanda и национален К1 и муай тай шампион на Испания.

Андрей Чехонин е добре познат за всички почитатели на SENSHI. Той е на 31 години и е двукратен Световен лоу кик WAKO PRO К1 и кикбокс шампион. Два пъти печели големия турнир “Битка на шампионите”, бронзов медалист е от Tatneft cup и е CIS kickboxing шампион. Чехонин има 4 победи на SENSHI и е 4-кратен кикбокс шампион на Русия.

 

Двубой #8

Кат. +95 kg, правилник: KWU Full Contact

Никола Филипович, Сърбия vs. Данило Воеводкин, Украйна

26-годишният сърбин  Никола Филипович е европейски  и двукратен световен шампион  на престижната организация WAKO. Той  е състезател на „Топич Тийм“  и е впечатляващите 192 см. висок.

Опонентът му Данило Воеводкин, обаче, не му отстъпва по нищо. Той е 198 см висок и е световен шампион по киокушин от 2017-а, а две години по-късно става и европейски киокушин шампион. Тази година той достигна до финала на първото по рода си Европейско отворено първенство на SENSHI и записа две победи с технически нокаут по пътя към финала на Европейското отворено първенство на SENSHI, но в последния сблъсък на тежката категория на турнира отстъпи пред Давид Атсман със съдийско решение. Воеводкин е национален К1 шампион и осемкратен киокушин шампион на Украйна.

 

Двубой #9

Кат. +95 кг, правилник: KWU Full Contact

Радован Куля, Словакия vs. Ахмед Крънич, Босна и Херцеговина

Радован Куля е шампион на Словакия в К-1. Професионалната му статистика е 24-7 (8 нокаута). Представител е на „Wolf pride gym“ в град Жилина. Тренира от 2011 година и има финали в „Simply the best“ и Европейската лига на W5. Ще влезе в битката с тегло 105 килограма.

Ахмед Крънич е познато име за феновете на SENSHI – това ще му бъде трето участие за годината във веригата. Именно на ринга на SENSHI босненецът спечели Европейския пояс на WAKO PRO през 2019 година в София, след като надделя над Деян Топалски в 5-рундова битка. Има и сребърни медали от Европейското и Световно първенство на WAKO PRO K-1. Крънич ще влезе в битката на 4 декември с тегло 110 кг.

 

Двубой #10

Кат. 80 кг, правилник: KWU Full Contact 
Асан Бафета, Франция vs. Сергей Браун, Германия

Десетият финален двубой на SENSH ще бъде и голямата кулминация на вечерта. В него ще видим трикратния K1 full contact шампион на Франция Асан Бафета, който ще направи дебюта си на галата. Той е и Европейски ISKA K1 шампион и има 41 професионални двубоя в статистиката си, 36 от които завършват с победи, а 18 са победите му с нокаут.

Участието на Асан Бафета в знаковия двубой бе решено в последния момент, след като първоначалният опонент на Браун – сърбинът Никола Тодорович се разболя от коронавирус и участието му отпадна. Това е вторият път, в който COVID-19 отлага двубой между Браун и Тодорович. Двамата трябваше да се срещнат през май на ринга на SENSHI 8, но тогава боецът от Германия заболя от коронавирус, което наложи промяна в последния момент.

32-годишният Сергей Браун е световен шампион на WAKO PRO, като завоюва пояса си (стил К1, категория 81,4 кг) в седмото издание на SENSHI през февруари тази година. Също така той е двукратен световен шампион по кикбокс за професионалисти (WKU) и шампион на Diamond Cup по карате киокушин.

За юбилейното десето издание на SENSHI на 4 декември и за тренировъчния семинар, който Професионалната лига на Световния киокушин съюз организира във Варна в дните около галата, у нас ще пристигнат холаднските величия от световните К1 серии – трикратните и четирикратни световни шампиони Петер Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст. Te ще бъдат рефери и коментатори на галавечерта. За пръв път веригата ще посрещне и друго грандиозно име - Алберт Краус. Холандецът е бивш състезател в „полусредна“ и „средна“ категория и е първият шампион на веригите „К-1 Маx“ и „SUPERKOMBAT“.

Достъпът до бойното шоу на 4 декември ще се осъществява съобразно регулациите на здравните власти и след показване на зелен сертификат или отрицателен антигенен или PCR тест. SENSHI ще се излъчва и на живо за България по Bulgaria ON AIR и MAX Sport 1, oнлайн на Boec.BG, както и в цял свят по американската телевизия FITE, на Senshi.com, Boec.COM, Kwunion.com и Kyokushinkarate.news.

Не пропускайте да станете част от титаничните сблъсъци - гледайте SENSHI 10 на 4 декември от 19:00 часа.

SENSHI 10 се организира със съдействието  на Професионалната лига на  Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната  подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар  Груп – BMW дилър.

Медийни партньори на SENSHI 10 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.