Бившият вече мениджър на легендарните братя Кличко – Бернд Бьонте, стана поредният, който дава публични съвети на Антъни Джошуа. Според германеца, единственият шанс на Ей Джей да възобнови кариерата си и да се върне отново на световния връх, е ако се премести в САЩ и смени цялостната си концепция на подготовка.

След поражението от Олександър Усик през октомври британецът изкара близо месец отвъд океана. Той направи обиколка из няколко емблематични боксови зали, като води занимания с треньори като Рони Шийлдс, Роберт Гарсия и Еди Рейносо. Всеки от тях му даваше съвети, като те се обединиха около мнението, че Джошуа има отлична физика, но по никакъв начин не се възползва от нея.

„Мисля, че Ей Джей е страхотен за бокс, както и целият му екип, но той се нуждае от смяна в треньорския щаб. Ценя невероятно Роб Маккракън, но ако Ей Джей иска да промени нещо, то или трябва цялостна рокада или поне да добави нов човек в отбора”, коментира Бьонте, цитиран от Boec.bg.

Той направи сравнение в тази посока с легенди като Виталий Кличко, Мохамед Али и Ленъкс Люис. „Ако Ей Джей вземе правилното решение, то съм убеден, че той ще се върне отново на върха, ще победи Усик и има реален шанс да стори същото и с Тайсън Фюри. Може да е като Али, Ленъкс, Виталий или Ивендър, които на свой ред взеха правилни сходни решения и възкръснаха”, анализира още агентът.

Снимка: БГНЕС