Петият мач от бойната карта на десетото издание на SENSHI предложи здрава битка между варненския боец Едуард Алексанян и беларусина Павел Турук, предава Boec.bg.

Състезателят на „Дрийм“ записа четвърти последователен успех на ринга на SENSHI, вземайки победата след изиграването на пълните 9 минути. Двамата премериха сили в битка по правилата на KWU Full Contact в кат. до 80 кг., която бе реферирана от кикбоксовото величие Ернесто Хуст.

Алексанян започна прибрано и подредено, пускайки малко, но силни и точни удари. Беларусинът опита да респектира Едуард с няколко свои вътрешни ритника. И двамата си имаха уважението и скъсяването на дистанцията винаги бе маркирано с мощни размени. „Мистър Шоу“ започна да използва чудесно водещата си ръка, която на няколко пъти разтресе главата на Турук. И двамата приключиха силно първата част, което им заслужи аплодисментите на всички в зала „Владислав“.

Алексанян се възползваше чудесно от предимството си в разтега и височината и продължи да маркира беларусина с бързата си лява ръка. 35-годишният Турук се движеше предимно по периферията на ринга и се опитваше да отвръща с ритници в бедрото. Алексанян избухна с мощна боксова комбинация, но Павел поакза желязна брадичка.

Последният рунд премина изцяло под диктовката на Алексанян, който започна да стоварва и мощни крошеата в тялото на Турук. Едуард демонстрира бързи и отлични комбинации и на двата етажа и не спря да върви напред, не оставяйки никакво съмнение за превъзходството си.

SENSHI 10 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Медийни партньори на SENSHI 10 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.