Българският боксьор Кубрат Пулев може да се изправи срещу бившия световен шампион в тежка категория Джоузеф Паркър през следващата година. Това разкри новозеландецът пред bTV.

"Водим разговори с Кубрат за мач догодина, изпитвам респект към него, срещали сме се много пъти. За последно се видяхме в Лас Вегас. Кариерата му е впечатляваща", сподели Паркър преди предстоящия си реванш с британеца Дерек Чисора. "Знам, че в България Кубрат е на особена почит. Въпреки това съм готов да дойда и да се боксирам с него в София. Бил съм в Сърбия, но никога в България", допълни Паркър.

Наскоро Кобрата обяви, че се е прицелил в нов мач за световната титла, а сред потенциалните му следващи съперници са бившите световни шампиони Дионтей Уайлдър и Анди Руис. В края на миналия месец пък един от промоутърите на Пулев Ивайло Гоцев разкри, че се водят разговори с екипа не един от силните британски боксьори Джо Джойс, който все още няма загуба в професионалния бокс.

Кубрат Пулев не се е качвал на професионалния ринг от 12 декември 2020, когато бе нокаутиран от световния шампион по това време Антъни Джошуа. Единствената друга загуба на Кобрата в 30 мача е от Владимир Кличко.