Световният шампион на WBC Тайсън Фюри отправи доста сериозни упреци към бившия носител на поясите на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа. „Циганския крал“ оприличи сънародника си на „безполезен бездомник“. Причината – загубата му от Олександър Усик през септември в Лондон.

Тайсън изригна срещу Ей Джей във връзка с факта, че Украйна отново има световен шампион, който държи 4 пояса, по примера на Владимир Кличко. През 2015-а именно Фюри отне поясите на „Стоманения чук“, след като го надигра категорично по точки. Тогава той сложи край на 10-годишната доминация на легендата.

Знаете ли какво не мога да повярвам? Че онзи (Антъни Джошуа) отиде и (даде) на Украйна всички пояси в тежка категория, които аз им отнех след изключително тежък труд. Той е безполезен бездомник“, изригна пред списание „Ринг“ Фюри, цитиран от Boec.bg.

Той продължи и в посока Усик. Според него непобедения украинец използва допинг. „Онзи позволи на един дребен мъж на стероиди, който пристигна от средна категория, да му вземе всички пояси. Ще се наложи истински британски бомбардир от Ланкастър, като мен, който да отиде и да им откъсне безполезните глави, за да върне поясите на Острова“, закани се още Тайсън.

Изказването му е любопитно, на фона на факта, че Джошуа и Усик не са давали положителни проби досега, докато той самият е бил с позитивен тест за нандролон. Въпреки това, Тайсън е категоричен: „Честно – дайте ми ги насам. Ще ги поставя на мястото им и ще ги освободя от титлите“.

Фюри очаква решение относно следващия му съперник. Това трябва да е Дилиън Уайт, като двата лагера са в преговори и имат срок до 18 януари да се разберат. В противен случай ще се проведе търг за организиране на битката.