Дилиън Уайт изпрати любопитно съобщение в социалните мрежи. „Крадеца на трупове“ разкритикува собствената си галавечер, на която ще се изправи срещу Тайсън Фюри в опит да спечели световната титла на WBC в тежка категория, пише Boec.bg.

В Instagram той публикува първи коментар изобщо по отношение предстоящата битка с „Краля на циганите“. Уайт бойкотира всичко, свързано с двубоя, като причината е, че не иска да участва в рекламни активности, с които да осигури повече средства за промоутърите на Фюри.

Той обаче взе отношение по темата с подгряващите мачове. Според Уайт, отсъствието на Ален Бабич от галавечерта е пропуск, за който той самият няма отговор. „Къде е Ален Бабич“, написа красноречиво британецът, предвид че хърватският боксьор е един от съотборниците му и двамата често тренират заедно и правят спаринги.

Очакваше се Бабич да бъде в списъка, като дори се говореше, че той може да боксира с брата на Тайсън Фюри – Томи. Вместо това, по-малкият от фамилията ще се изправи срещу Даниел Бочянски. Полякът има 10 победи и едно поражение, като то дойде в последния му мач – след нокаут от сънародника му Патрик Шимански през март 2021-а.

Галавечерта ще се проведе на стадион „Уембли“ на 23 април. Безспорно гвоздеят в нея е Тайсън Фюри – Дилиън Уайт. Съдейки по останалите двубои обаче, то от екипа на световния шампион в тежка категория не са се потрудили особено сериозно.

Списък с мачове на 23 април на стадион „Уембли“

Тайсън Фюри – Дилиън Уайт, WBC тежка категория

Антъни Какачи – Джонат Ромеро, супер перо

Томи Фюри – Даниел Бочянски, лека-тежка

Айзак Лоуи – Ник Бол, перо

Дейвид Аделейе – Крис Хийли, тежка

Кърт Уокър – няма опонент, супер перо

Карол Итаума – Майкъл Чах, лека-тежка

Ройстън Барни-Смит – Джафиъс Фори, супер перо

Снимка: БГНЕС