Кубрат и Тервел Пулеви още не са получили хонорарите си за галавечерта на 14 май в предградието на Лос Анджелис – Ингълууд. Това съобщи реномираният боксов журналист Дан Рафаел.

Компанията „Трилър“, която организира събитието, не е платила нито на братята, нито на Сергей Кьовальов, който победи Тервел в главния мач. В предпоследния двубой Кобрата спечели по точки срещу Джери Форест (САЩ). Според Рафаел, до момента „Трилър“ са платили само частично на Форест и на промоутъра му Лу ДиБела, пише “Мач Телеграф”.

Спортната комисия на Калифорния съобщи, че хонорарът на Ковальов, трикратен световен шампион в лека тежка категория, е 500 000 долара. Кубрат трябваше да получи 204 545 долара, а Тервел – 195 454, докато Форест трябва да вземе 140 000. Боксьорите трябва да получат и допълнителни пари, с които да покрият разходите си за тренировъчните лагери.

Рафаел съобщава, че и четиримата боксьори, както и промоутърите им, са имали споразумение с „Трилър“ парите да бъдат преведени или в деня на галата, или в близките дни след това.

Новият президент на „Трилър“ Дейвид Тетро е поискал от бойците плащанията да бъдат отложени със 75 дни, но след това двете страни са се разбрали парите да бъдат преведени до 31 май. Това обаче така не се е случило, въпреки че крайният срок вече изтече.

Компанията „Епик Спортс“, която работи с братя Пулеви, както и „Мейн Ивентс“, промоутър на Ковальов, са в преговори с „Трилър“ за разрешаване на проблема.

"Трилър" не за пръв път има подобни проблеми. През 2020 г. компанията забави парите на Майк Тайсън за демонстративния мач с Рой Джоунс-младши.