Антъни Джошуа се бори с психически проблеми. Това заяви неговият нов треньор Робърт Гарсия. По думите му, една от ролите, които той ще има като част от щаба на Ей Джей, е именно да подобри менталното му състояние преди реванша с Олександър Усик, пише Boec.bg.

Британецът ще опита да си върне световните титли на WBA, WBO, IBF и IBO това лято. Мачът трябваше да се проведе на 23 юли, но най-вероятно ще е месец по-късно, с дестинация отново Саудитска Арабия.

„Много боксьори, когато загубят за пръв път, изпадат в тежко състояние. Предполагам, че така е било и с Антъни след първия мач с Анди Руиз. Това ги поразява психически, започват да мислят за край на кариерите им. Сега, след двубоя с Усик, това отново е споходило Ей Джей. И точно това искам да поправя“, каза Гарсия.

Той е убеден, че заедно с останалите хора от екипа на Джошуа, ще се справят с тази задача. „Той изгради екип, който работи много усилено в тази посока. Не съм само аз, тук е и Анхел (Фернандес), който също помага, както и останалите около нас. Назначи много умни хора, защото иска да се промени, иска да надрасне тези загуби и ще успее. Ей Джей е невероятен и ще докаже на всички, че е най-добрият“, каза още Робърт Гарсия.

Снимка: БГНЕС