Носителят на титлата на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри е съгласен да се завърне на ринга за потенциален мач срещу Антъни Джошуа или Олександър Усик. Той обаче е категоричен, че организаторите ще трябва да бръкнат дълбоко в джобовете си, за да го убедят да поднови кариерата си.

Фюри нокаутира Дилиън Уайт през април и защити пояса си, но след това обяви пред феновете на бокса, че смята да изпълни обещанието пред съпругата си и да се оттегли. 33-годишният британец обаче преговаря с промоутъра Франк Уорън за потенциално завръщане, "ако има наистина голяма, голяма оферта".

Усик победи Джошуа през септември миналата година и спечели поясите по версиите на WBA, WBO, IBF и IBO, а евентуалният реванш може да бъде насрочен за август. Според медиите във Великобритания, Фюри чака победителя от двамата, за да обедини всички титли на едно място.

Фюри описа Усик като "средна категория", но също така заяви, че очаква украинецът да победи Джошуа.

"Когато онзи от средната категория нокаутира пак бодибилдъра, ще остане само един човек, който може да прекрати целия този цирк. Ще кажа на хората, които искат да организират този двубой, да си извадят чековите книжки, защото няма лесно да ме върнат. Ще струва скъпо", категоричен е Фюри.

Снимка: БГНЕС