Ото Валин, който е най-добрият шведски боксьор в тежка категория на професионалния бокс, може да е първият опонент на Дионтей Уайлдър при завръщането му на ринга.

Промоутърът на скандинавеца – Дмитрий Салита заяви в интервю, че неговият боксьор е перфектен противник за завръщащия се бивш световен шампион!

„Дионтей Уайлдър е перфектният опонент за Ото Валин, защото Ото даде на Тайсън Фюри най-тежката битка в кариерата му. Това е факт. Дионтей Уайлдър имаше запомняща се трилогия с Тайсън Фюри. Той загуби два пъти и направи равен. И ако Уайлдър иска да докаже това, няма по-добър човек, с когото да се бие, за да докаже, че е сериозен да се върне на върха от Ото“, каза Салита пред „Vegas Insider“, цитиран от Boec.bg.

Валин се намира на 13 място в авторитетната ранглиста на боксовия сайт boxrec.com. 31-годишният швед има общ баланс от 24 победи (14 с нокаут) и 1 загуба (от Тайсън Фюри).

През миналата година Валин записа категоричен успех над Доминик Бризийл с категорично съдийско решение (116-112, 117-111 и 118-110) в двубой, провел се в „Сън казино“, Кънектикът, а през тази 2022, той надделя последователно над Камил Соколовски и Райдъл Букър. Шведът се намира в серия от 4 поредни успеха!

„Ото се движи нагоре в рейтинга в резултат на победите си. Той се би два пъти тази година, което за тежка категория от неговия ръст е забележително. И това показва, че той е сериозен за кариерата си. Идеалната ситуация би била Деонтей Уайлдър да се бие с Ото Валин за „временната“ световна титла на WBC, тъй като Тайсън Фюри обяви оттеглянето си и наистина не е сигурен от това, което разбирам какви могат да бъдат или не могат да бъдат боксовите му планове“, добавя Салита.

Припомняме, че наскоро президентът на WBC Маурисио Сюлейман разкри, че Дионтей Уайлдър смята да продължи своята кариера. Малко по-късно и самият двуметров гигант потвърди, че продължава с професионалния бокс.

Бившият шампион не се е бил от октомври 2021-ва. Припомняме, че Тайсън Фюри нокаутира в 11 рунд Дионтей Уайдър в главния сблъсък на бойна гала, състояла се на 9 октомври в Лас Вегас. Срещата беше за световната титла WBC в тежка категория. В двубоите между двамата „Циганския крал“ води с 2 успеха, а първият сблъсък приключи с равен резултат.

Дионтей Уайлдър има баланс от 42 победи (41 с нокаут), 1 равенство (срещу Тайсън Фюри) и 2 поражения (и двете от „Циганския крал“) в своята професионална боксова кариера.

„Причината, поради която казвам временна титла, е, защото Тайсън Фюри е световният шампион – най-добрият в света. Но докато не вземе решение, това е причината да казвам временна титла, защото Ото и Уайлдър трябва да бъдат за нещо значимо. Свързахме се с екипа на Уайлдър и казахме, че сме на разположение и сме заинтересовани да продължим битка с Деонтей Уайлдър“, разкри още Салита.

Снимка: БГНЕС