Новото 12-о издание на международното бойно шоу SENSHI за пореден път ще постави страната ни в центъра на бойните спортове. На 9 юли на плажа пред ресторант „Море“ в „Св. Св. Константин и Елена“ бойни звезди от 20 държави ще премерят сили в 13 двубоя за поясите на веригата. Бойното шоу ще започне точно в 20 часа, a в него ще се включат и четирима от най-добрите български кикбоксьори, които със сигурност ще вдигнат публиката на крака.

В шестия двубой от бойната карта на SENSHI 12 феновете на бойните спортове ще имат възможност да подкрепят един от най-уважаваните и талантливи кикбоксьори на България – Световният WAKO PRO K-1 шампион Атанас Божилов, който ще се изправи срещу едно от най-сериозните имена на грузинската сцена Джорджи Базанов. Двубоят между двамата ще бъде в категория до 75 кг. по правилника на KWU Full Contact.

Любимецът на варненската публика и Европейски WAKO PRO шампион Едуард Алексанян, известен още като „Мистър шоу“, ще се изправи срещу Бени Османоски от Швейцария, който е четирикратен национален шампион по кикбокс, четирикратен европейски първенец и шесткратен световен шампион на ISKA. Двамата ще се срещнат в категория до 85 кг. по правилата на KWU Full Contact.

Един от най-обичаните български бойци – двукратният световен шампион при аматьорите и европейски К1 шампион при професионалистите Александър Петров, също ще търси нова победа на ринга на международната бойна галавечер. На 9 юли негов съперник в категория до 85 кг. ще бъде Рубен Гарсия от Испания.

Кулминацията на вечерта ще бъде и финалната 13-а битка. В нея ще видим грандиозен двубой в категория до 70 кг. по правилата KWU Full Contact между четирикратния национален шампион на България по кикбокс и Европейски шампион по муай тай на „EMC“ Драгомир Петров и бразилеца Бруно Газани, който има 4 мача и 3 победи в елитната верига GLORY. Като аматьор Газани печели злато на Пан-Американските игри на WAKO през 2016-та. През 2018-та печели титлата на WGP за професионалисти, записвайки три успешни защити.

За пръв път на SENSHI сред специалните гости, рефери и коментатори ще бъдат не само К-1 легендите Петер Артс, Семи Шилт, Ернесто Хуст и Алберт Краус, но и големите величия Сам Греко и Николас Петас.

Повече информация за 12-ото издание на SENSHI и бойната карта на събитието ще откриете на Senshi.com. Билети за бойното шоу може да закупите в мрежата на Eventim.bg.

SENSHI ще се излъчва на живо по Bulgaria ON AIR и Max Sport 1 за България, както и в реално време за цял свят по американската телевизия FITE, Fight Box HD, на Senshi.com, Boec.bg, Boec.com и Kyokushin Karate News.

SENSHI се организира  със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“, М Кар Груп – BMW дилър и Rolls-Royce Motor Cars Service.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, информационния портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.