Нямам намерение да спирам с бокса. Това заяви най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев при прибирането си на Терминал 2 на Летище София след двубоя с Дерек Чисора в зала „О2 Арена“ в Лондон.

Кобрата отстъпи на британеца в реванша между двамата с неединодушно съдийско решение – 112-116, 116-112, 114-116.

„Той не беше толкова пасивен, не беше чист, красив бокс, а извън границите на спорта. Видяхте, че съдията санкционираше някои неща, както той си преценяваше. Чувствам се зареден и удовлетворен – това е, 2-1 съдийски гласа“, започна той.

"Попитах го за трети мач, той уклончиво отказа, откраднаха победата, както се казва“.

„Не мисля, че някой може да блокира нещо. Винаги търся причината в себе си. За мен това е успехът. Нямам намерение да се отказвам, чувствам се перфектно кондиционно. Трябваше да бъда перфектен, да го смажа, за да не зависи в края от съдиите“.

„Аркадите ми не са от удари, те са по-скоро от глави. Но, знаете, че професионалният бокс е и малко мръсна игра. За мен ще е истинско удоволствие да се бия в България, макар че вече сме на преговори за трети мач“, добави той по отношение на евентуален мач на родна земя.

„Не сме стабилни в подкрепата си. На всички хора, които ще избълват лоши неща по мой адрес, не ги приемам с лоши чувства, а напротив, с любов. Малко хора в България разбират от бокс, трябва да се оценяват успехите".

"Нищо не ме притеснява. Да се надяваме октомври-ноември да се завърна на ринга – спрямо противника в събота трябваше да е по-различна стратегията, но понякога всичко се случва много бързо“, завърши Кобрата, като изрази надежда да е отново на ринга в края на годината.