Конър Макгрегър и Флойд Мейуедър са "много близо" до споразумение за сензационен реванш - пет години след първата им среща на ринга, пише "Труд".

Мейуедър увеличи перфектния си рекорд в професионалния бокс до 50-0 с технически нокаут в 10-ия рунд на Макгрегър през 2017 г. Според The ​​Sun двойката в момента преговаря за друга битка. Личните условия вече са договорени между двамата бойци, но все още предстои да има споразумение за броя на рундовете, като бившият шампион на UFC Макгрегър иска срещата да е от 10 рунда.

Битката е предвидена да бъде при 155lbs, което ще изисква Конър да загуби значително количество тегло. Смята се, че ирландският боец ​​е напълнял, откакто се възстанови от счупен крак срещу Дъстин Поатие на UFC 264 през юли миналата година.

Мейуедър е предложил на Макгрегър 157,9 милиона долара (£131,5 милиона) за реванша и се твърди, че е готов да заложи на карта непобедения си професионален рекорд.
Източник, „близък до лагера на Мейуедър“, каза пред The ​​Sun, че „Конър ще приеме двубоя само при условие, че Флойд е готов да заложи на карта професионалния си рекорд, така че двубоят няма да бъде демонстрация, ще бъде официален.

„Сделката е много близо до сключване. Личните условия бяха договорени и от двете страни. Това ще бъде едно последно шоу. И да, рекордите ще бъдат заложени на карта. Флойд го вижда като края на ерата на Мейуедър и началото на ерата на Джервонта Дейвис. Той вярва, че това ще бъде най-големият нощен бокс, който някога е виждал, и казва, че „Хората е най-добре да бъдат готови, защото ще бъде нещо грандиозно“. В момента има спорове относно рундовете, като отборът на Конър иска 10 рунда", обяви източник на таблоида. 

Първата битка между двойката, организиран в Лас Вегас, беше второто най-голямо платено събитие за гледане в историята, привличайки повече от четири милиона зрители.

Мейуедър е спечелил около 250 милиона паунда от битката, а Макгрегър - над 100 милиона паунда.