Време е за мача на годината в тежка категория – Олександър Усик срещу Антъни Джошуа.

Двамата се изправят в повторение на сблъсъка от миналата есен, когато украинецът спечели световните титли в тежка категория насред Лондон. Сега Ей Джей ще се опита да си ги върне, с което да стане трикратен световен шампион в "кралската" дивизия.

Всички погледи са насочени към Джеда, Саудитска Арабия, където тази вечер около полунощ двама от най-добрите бойци на нашето време ще решат спора си окончателно. 

Зрелището е гарантирано, а силите изглеждат много изравнени в един труден за прогнозиране сблъсък. 

Гледайте мача на живо от този линк

Рунд 1

Много залъгащи движения за начало на мача. И двамата са заели центъра на ринга и се изучават. Джошуа пробва няколко плахи удара в тялото на шампиона, но нищо по-опасно за Усик. Бърз ляв прав в лицето на британеца за край на рунда.

Рунд 2

Проучването продължавас с пълна сила. Ляво кроше последвано от десен прав за Джошуа. Бърза размяна на дянос кроше в глаата на Джошуа, но англичанинът моментално отговори с десен в тялото на шампиона.

Рунд 3

Джошуа пласира няколко красиви десни крошета благодарение на факта, че не се увлича по залъгващите движения на шампиона. Усик изпозлва предимно дясната си ръка, но засега без особен ефект.

Рунд 4

Шампионът успя да пласира няколко маркови леви прави, на които Джошуа отново отговори с десен прав в главата. Украинецът започва да набира скорост.

Рунд 5

Водещата ръка на Усик започва да работи все по-сериозно, държейки Джошуа на разстояние от него. Англичанинът държи центъра, но трудно успява да подреди силна комбинация. Мачът бе прекъснат в средата на рунда заради неволен удар на Джошуа в таза.

Рунд 6

Водещата ръка на украинеца му служи чудесно и в този рунд, подреждайки бързи комбинации в главата и тялото на Джошуа. „Ей Джей“ продължава да бъде по-пасивен и да търси пролуки, но трябва да започне да използва повече левия си прав.

Рунд 7

Мачът започва все повече да прилича на първия сблъсък от миналата година. Джошуа започва да увисва с ударите, но това се дължи на чудесната работа на Усик в дефанзивен план. Украинецът не спира да се движи и да вкарва леви прави в носа на Антъни при всяка възможност.

Рунд 8

Най-добрата част заДжошуа от началото на мача! Англичаинът притисна на няколко пъти опонента си, пласирайки серия от мощни крошета и ъперкъти в тялото на Усик. Украинецът обаче продължава да е по-подвижният боец и да пласира контриращи удари.

Рунд 9

Без съмнение най-силният рунд за Джошуа от всичките му 21 рудна срещу Усик. Британецът започна да скъсява дистанцията и успя да пласира множество удари с двете ръце в тялото на Усик. Шампионът не спря да играе от заден крак и да търси клинча.

Рунд 10

Повече от превъзходен отговор на шампиона. Усик показа нагледно защо е смятан за боксов гений, пласирайки красиви и ударни крошета. Джошуа отвърна с точен десен ъперкът в брадичката на украинеца, но Олександър отговори с свой ляв ъперкът. Джошуа получи доста тежки удари в края на рунда.

Рунд 11

Джошуа диша тежко и е видимо по-измореният от двамта. Това е чудесна новина за Усик, който продължава да разчита на пъргавината си и на чудесното си скъсяване и увеличаване на дистанцията. Шампионът си служи чудесно с къси десни крошета, маркирайки постояно опонента си. Джошуа се нуждае от нокаут, ако иска да спечели!

Рунд 12

Силен рунд за претендента, който успя да пласира мощно ляво кроше, което разклати Усик. Украинецът обаче се съвзе и на свой ред продължи да маркира съперника си с къси десни прави и леви крошета. Джошуа опита финален натиск, но така и не успя да намери точната рецепта. Очакваме съдийското решение! Всичко освен победа за шампиона би било странно! Да видим.

Олександър Усик победи Антъни Джошуа по точки и защити световните си титли в тежка категория. Украинецът много трудно взе мача след разединено съдийско решение - 115:113, 113:15, 116:112.