Тайсън Фюри и Антъни Джошуа направиха нова важна стъпка по договарянето на сблъсъка си. След като и двамата ясно показаха, че това е мачът, който стои пред тях на дневен ред, сега идва и по-сложната част. А именно – разпределянето на приходите, датата на събитието, както и мястото, на което да се проведе то, пише Boec.bg.

И ако може да се вярва на британската преса, вече сме с 33 процента по-близо до провеждането на двубоя. Това е така, тъй като от лагера на Ей Джей обявиха, че са съгласни с предложението приходите да бъдат разпределени при 60-40 процента в полза на шампиона на WBC.

Офертата дойде от екипа на „Циганския крал“. От там заявиха, че подобни показатели са резонни, с оглед на факта, че Фюри все пак залага пояс, а Джошуа е в серия от две поредни загуби от Олександър Усик.

В същото време обаче, изглежда имаме различно разбиране за датата на галавечерта. По думите на Франк Уорън, тя трябва да е на 12 ноември. Еди Хърн обаче е категоричен, че това е твърде скоро като срок за завръщане на Джошуа след тежката битка с Усик. Вместо това, те предлагат 17 декември, което изглежда по-вероятно като „хиксче“ в календара.

От щаба на Тайсън държат домакин да е „Милениъм Стейдиъм“ в Кардиф. Ако това ще е мястото обаче, то датата няма как да е 12 ноември, тъй като стадионът ще бъде зает за ръгби мач на Уелс. На съоръжението ще се проведат още няколко събития и именно 17 декември изплува като вакантна дата и единствена опция за битката през тази година.

Снимки: БГНЕС, колаж: Gol.bg