Бившият двукратен световен шампион в тежка категория – Антъни Джошуа, категорично заяви, че ще подпише предложеният му договор за двубой с Тайсън Фюри.

Британецът, който загуби два последователни мача от Олександър Усик, изненадващо получи предложение за мач със своя сънародник в края на годината. „Краля на циганите“ предложи разпределение на хонорарите 60:40 в своя полза, а най-спряганата дата за „Битката за Британия“ е 3-ти декември.

В края на миналата седмица промоутърът на Джошуа – Еди Хърн заяви, че по договора има много въпросителни и че той няма да бъде подписан в сегашния му вид, което постави провеждането на големия мач под огоромно съмнение.

Вчера обаче „Ей Джей“ опроверга твърденията и намеренията на Хърн и заяви, че договорът няма как да не бъде подписан от него.

„В този бизнес съм от доста години, това не е първият договор, който подписвам“, заяви Джошуа, цитиран от Boec.bg.

„В омента всичко се обработва и преглежда от адвокатите. Именно това е тяхната роля. Погледнете историята на бокса, без адвокати и юристи много трудно щеше да има подписани договори.

„Аз мисля, че моят отбор е един от най-добрите, що се отнася до това. Разбира се, че ще подпиша договора. Просто още не е стигнал до мен“, допълни британецът с нигерийски корени.

Снимка: БГНЕС