Бившият световен шампион на Световния боксов съвет (WBC) – Дионтей Уайлдър се завърна по феноменален начин на ринга!

„Бронзовия бомбардировач“ нокаутира Робърт Хелениус още в първия рунд в главния сблъсък на боксова гала, състояла се в „Barclays Center“ в Бруклин, Ню Йорк, пише boec.bg.

„Северният кошмар“ стартира от центъра на ринга, а Уайлдър изчакваше опонента си да се приближи до някой от ъглите. При опит за атака от страна на Хелениус, Уайлдър вкара брутален десен, с което нокаутира двуметровият швед, представящ Финландия, оставяйки го в безсъзнание!

Дори Реферът Майкъл Грифин не отброи до 10, виждайки безпомощния Хелениус!

Двубоят приключи точно след 2 минути и 57 секунди след началото му! Срещата беше елиминация за определяне на съперник на Анди Руис-младши!

Победителят от бъдещия сблъсък Уайлдър-Руис-младши ще получи правото да се боксира като първи претендент за световната титла на WBC срещу шампиона Тайсън Фюри.

С успеха 36-годишният Уайлдър от Тусклуза, Алабама, подобри баланса си до 43 победи (42 с нокаут), равенство и две поражения (от Тайсън Фюри).

Робърт Хелениус (31 успеха (20 с нокаут) и 4 загуби), един от бившите спаринг партньори на Уайлдър, загуби с нокаут за трети път в своята звездна кариера. Преди „Бронзовия бомбардировач“, Хелениус пада с нокаут от Йоан Дюапа и Джералд Уошингтън.