Кубрат Пулев е на седмото небе от щастие. Най-добрият ни боксьор при професионалистите сам разкри в края на миналата година две големи новини за личния си живот – Кобрата е намерил любовта и се радва на първородната си рожба – малката принцеса Христина.

Но какво предстои за него в професионален план? Sportlive.bg потърси Пулев, за да разберем кога отново ще излезе на ринга. Той разкри и как се чувства, след като го споходи най-голямото щастие.

- Г-н Пулев, какво предстои за Вас в професионалната Ви боксова кариера?

- Предстои ми мач през април. Най–вероятно двубоят ще е в САЩ.

- Ясен ли е съперникът Ви?

- На този етап още не се знае срещу кого ще изляза на ринга. Брат ми Тервел най-вероятно ще има мач на 24 февруари отново в Танзания.

- Водят ли се преговори за сблъсък с някоя от звездите или шампион във Вашата категория?

- Водим преговори с други противници, но не мога да Ви споделя много, за да не Ви подведа.  Няма нищо финално.

- Значи към момента не се очаква мач срещу Усик, Фюри или Джошуа, например?

- Джошуа вече доста време не е световен шампион. Друг носи титлата. Фюри избра Чисора. Водихме преговори с него, но така решиха. Вече го побеждава два пъти и си го избра да си го бие за трети път.

- Как се чувствате като баща на малката принцеса Христина?

- Великолепно! И преди да стана баща се чувствах великолепно и сега също. Чувствам се в унисон със себе си. Сякаш съм в Рая. България за мен е рай.

Обичам си родината и сънародниците, колкото и някои хора да ме нападат и критикуват. Благодарен съм дори и на тях, защото всяка една критика, която е градивна, е добра. Поради тази причина искам да им благодаря, защото по този начин те показват, че мислят за мен. Един вид те работят самоинициативно за мен, но без да им плащам, което е много достойно. Пак ще кажа, че им благодаря! Нека да продължават така и да знаят, че го оценявам.

- Фактът, че вече сте родител доведе ли до някаква промяна във Вас?

- Човек се променя винаги. И преди да съм бил родител, и сега се стремя да се подобрявам.