Варненският кикбоксьор Теодор Христов излиза срещу мароканеца Мехди Айт Ел Хадж на международната бойна верига SENSHI на 18-ти февруари в Двореца на културата и спорта във Варна.

Двамата ще се бият по правилата на KWU Full Contact в категория 80 килограма. Зрелището във Варна започва в 18.30 часа.

Теодор Христов е един от най-обещаващите ни бойци. През миналата година състезателят на "Боил" стана световен шампион за професионалисти в стил К1, а при аматьорите е два пъти световен вицешампион и трети на европейско първенство. За него това ще е второ участие на SENSHI. Той участва в първото издание на бойната гала, което се проведе през 2019 г. В много равностоен мач тогава Христов отсъпи на добрия си приятел Доброслав Радев с  1:2 гласа. И сега това му дава още по-голяма мотивация преди битката на SENSHI 15, а следващите му цели са професионални мачове в К1!

За Ел Хадж това също ще е второ участие на SENSHI. Той се би и на SENSHI 13, където загуби от румънеца Флорин Ламбаджиу. Въпреки това мароканецът спечели приза за най-добра техника. Христов и Ел Хадж тежат по 77 кг, а българинът е по-висок с 5 см.

Билетите за SENSHI 15 вече са в продажба и могат да се закупят от мрежата на Eventim.bg.


 
Бойната карта на SENSHI 15 ще включва 16 гладиаторски битки между елитни бойни звезди от 19 държави по правилата KWU Senshi и KWU Full Contact, като за първи път ще видим на разгорещената арена и срещи по правилата KWU Open.
 
Зрелищната бойна галавечер SENSHI 15 ще се излъчва на живо по Bulgaria ON AIR и Max Sport 1 за България, както и в реално време за цял свят по американската телевизия FITE, на Senshi.com, Boec.bg, Boec.com, Kwunion.com и Kyokushin Karate News.
 
15-ото издание  на SENSHI се организира със съдействието  на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър„, М Кар Груп – BMW дилър, Rolls-Royce Motor Cars Service и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.
 
Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.