10-кратният шампион по борба на България – Мариян Димитров, излиза за пръв път на сцената на SENSHI 15 на 18 февруари в Двореца на културата и спорта във Варна, за да премери сили с бразилеца Педро Оливейра.

Двамата ще се изправят един срещу друг в категория до 85 кг. по правилата на KWU Open.

Българинът ще бъде пределно мотивиран, за да се докаже пред родна публика, но за целта ще е нужно да демонстрира комплекс от умения, с какъвто несъмнено разполага. Все пак той е шампион по граплинг, а на Световния шампионат по бойно самбо завърши на 2 място.

Бразилецът на свой ред едва ли е дошъл у нас, за да си направи екскурзия, така че ни очаква една изключително любопитна схватка на различни стилове.

Началото на галавечерта ще бъде дадено от 18:30 часа, а двубоят между Мариян Димитров и Педро Оливейра е под №15 в бойната карта на SENSHI 15.

Билетите за SENSHI 15 вече са в продажба и могат да се закупят от мрежата на Eventim.bg.

Бойната карта на SENSHI 15 ще включва 16 гладиаторски битки между елитни бойни звезди от 19 държави по правилата KWU Senshi и KWU Full Contact, като за първи път ще видим на разгорещената арена и срещи по правилата KWU Open.

Зрелищната бойна галавечер SENSHI 15 ще се излъчва на живо по Bulgaria ON AIR и Max Sport 1 за България, както и в реално време за цял свят по американската телевизия FITE, на Senshi.com, Boec.bg, Boec.com, Kwunion.com и Kyokushin Karate News.

15-ото издание  на SENSHI се организира със съдействието  на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър„, М Кар Груп – BMW дилър, Rolls–Royce Motor Cars Service и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.