Бразилската звезда Марсио Жесус ще се изправи срещу младия френски талант Джонатан Майезо в мач от сериите KWU на SENSHI 15, за да се опита да увеличи главозамайващия си актив на профи-ринга, съобщи Boec.bg.

Жесус е едва на 29 години, но вече има 61 победи и 3 загуби в муай тай и 22 успеха и 2 поражения в K1, с което безспорно го нарежда сред най-добрите бойци в категория до 70 кг. в своята родина.

Као, както е по-известен 22-годишният французин, също се развива с високи темпове. Неговият актив е от 24 победи, 8 загуби и 1 равенство. Въпреки това е завършил 10 от успехите си с нокаут, което е съизмеримо с общо 13-те нокаута на съперника.

Французинът ще има допълнителна мотивация за успех на 18 февруари, защото в последната си среща с Ахмед Бучибер през миналия май отстъпи на галавечерта Star Night. Две поредни загуби определено биха го свалили в ранкинга, а победа над звезда от ранга на Марсио Жесус би накарала всички да гледат на него с много повече уважение.

Билетите за SENSHI 15 вече са в продажба и могат да се закупят от мрежата на Eventim.bg.

Бойната карта на SENSHI 15 ще включва 16 гладиаторски битки между елитни бойни звезди от 19 държави по правилата KWU Senshi и KWU Full Contact, като за първи път ще видим на разгорещената арена и срещи по правилата KWU Open.

Зрелищната бойна галавечер SENSHI 15 ще се излъчва на живо по Bulgaria ON AIR и Max Sport 1 за България, както и в реално време за цял свят по американската телевизия FITE, на Senshi.com, Boec.bg, Boec.com, Kwunion.com и Kyokushin Karate News.

15-ото издание  на SENSHI се организира със съдействието  на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър„, М Кар Груп – BMW дилър, Rolls–Royce Motor Cars Service и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.