Бившият световен шампион и настоящ коментатор – Тони Белю, коментира предстоящата битка в тежка категория между Антъни Джошуа (24-3, 22 KO) и Джърмейн Франклин (21-1, 14 KO), която ще се проведе на 1 април в Лондон.

"Франклин е по-малък от Джошуа и освен това не е боецът с най-силен удар. Това е удобна битка за Антъни. Сега той трябва да участва в битки, които ще работят за него. Франклин имаше равностоен двубой с Дилиан Уайт (б.р.: американецът загуби по точки, 116:112, 116:112, 115:115, което предизвика много полемики). Не мисля, че спечели, но беше близо. Като се има предвид какъв удар притежава, тази битка е по-скоро обида. Но трябва да се уверим в състоянието на Джошуа", каза Белю, цитиран от Boec.bg.

Двамата ще се изправят един срещу друг в "O2 Арена" в Лондон и това ще е първа битка за Ей Джей след двете загуби от Олександър Усик, след които сдаде титлите на WBA, IBF и WBO. Той отнесе много критики за избора си за съперник, след като през есента проведе неуспешни преговори за двубой с Тайсън Фюри, а по-късно Дионтей Уалйдър заяви, че Джошуа се е отметнал от битка срещу него, въпреки че е щял да получи желания хонорар.

Снимка: БГНЕС