Много преди рижавата глава на ирландската ММА звезда Конър Макгрегър да попадне под светлините на прожекторите, UFC си имаха друг траш толкър. Чеъл Сонен познава добре занаята с провокациите. Той предизвикваше бурен смях сред колеги и журналисти по време на пресконференциите, а Андерсън Силва беше основна негова мишена. Благодарение на коментарите си Сонен успя да генерира толкова огромен интерес, че при реванша между двамата целият свят на бойните спортове гледаше в тази посока.

В кариерата си Чеъл успя да се изправи и срещу тотално доминантния по онова време Джон Джоунс – загуби рано в двубоя, но към онзи момент възможността да се биеш с Джони бе голяма рядкост. На Джоунс му предстои завръщане и дебют в тежката категория на UFC срещу Сирил Ган съвсем скоро, а Сонен си спомни за двубоя помежду им. По негови думи и двамата са имали една и съща тайна онази вечер – стероидите.

„Не, не, Боже, Ариел, познаваме се“, отговаря Сонен на журналиста Ариел Хеуани на въпроса дали Джонс е бил чист в битката им по време на UFC 159.

Още по темата четете ТУК!