Франк Уорън заяви, че Тайсън Фюри срещу Олександър Усик вероятно ще се състои на 29 април на стадион "Уембли" в Лондон.

Двамата състезатели в тежка категория се разбраха за мечтания двубой за обединяване на всички пояси в тежка категория.

Най-големият препъни камък беше разделянето на наградния фонд, като според съобщенията украинецът се съгласи на 70/30 в полза на Циганския крал, след като в петък вечер двамата си размениха серия съобщения в социалните медии.

На въпрос дали битката ще се състои на 29 април, Уорън каза за talkSPORT: "Това ще бъде датата. На един етап не бях сигурен дали Тайсън ще бъде готов дотогава, но той е добре. И двамата излязоха и казаха какво искат да направят и очевидно трябва да подпишем договорите. Всеки работи върху това, за да завърши всичко".

Уорън също така вярва, че Циганския крал заслужава голямо признание за това, че успя да проведе тази битка, въпреки че е критикуван за изискванията си относно финансовия аспект.

"Всеки иска да види този двубой. Всички трябва да свалят шапка на Тайсън Фюри, защото той е единственият играч в тежка категория от времето на Али, Форман и Фрейзър, който се би с най-добрите от своето поколение. Той се би срещу Кличко, който беше номер едно, отиде в задния му двор и го победи. Размаза Дионтей Уайлдър в САЩ, сега се приближава до човека, който има две победи над Антъни Джошуа и държи три колана. Трябва да свалите шапка пред Тайсън".

Той добави: "След като финализираме битката… ще е страхотно. Това е първият път, когато ще има шампион с четири колана. Това е най-голямата битка в тежка категория от много години. И двамата са непобедени и в разцвета на силите си. Това ще бъде фантастично събитие и най-доходоносното събитие, провеждано някога на "Уембли", добави Уорън.

Снимка: БГНЕС