Промоутърът на британския боксьор Антъни Джошуа Еди Хърн предложи на Тайсън Фюри съперник на мястото на украинеца, съобщи YouTube каналът iFL TV.

„Защо не направим битка между Джошуа и Фюри? Това е много по-доходоносна битка от Усик - Фюри. Това е най-голямата битка в професионалния бокс“, каза той и добави, че ще обсъди възможността с промоутъра на Фюри Франк Уорън. Хърн обаче отбеляза, че Джошуа първо трябва да победи американеца Джеръмейн Франклин. Срещата им ще се състои на 1 април, пише "Труд".

На 22 март мениджърът на Усик Егис Климас обяви отмяната на битката между Усик и Фюри. Боксьорите трябваше да се бият на 29 април, преговорите за двубоя се водят от есента на 2022 г.

Вчера Катерина Усик, съпруга на украинския боксьор, в своя Instagram реагира на отмяната на битката на съпруга й с британеца. Тя публикува колаж, на който Фюри се появява като жена в рокля. „Циганската кралица“, нарече снимката Усик, намеквайки прякора на британския цигански крал. „И накрая: да си алчен е много лошо. Всичко най-добро предстои“, добави съпругата на Усик.

Фюри има 33 победи, едно равенство и нито една загуба. Той притежава шампионския пояс на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория.

Джошуа е бивш шампион на Световната боксова федерация (WBO), Международната боксова федерация (IBF), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория. Общо в професионалната си кариера той спечели 24 победи и претърпя три поражения.