Промоутърът Франк Уорън защити Тайсън Фюри, който е разкъсван от критики след провалената битка с Олександър Усик.

Лагерите на непобедените боксьори преговаряха месеци наред за историческия дуел за всички пояси в тежка категория.

Но всичко пропадна миналата седмица, след като Олександър Красюк, промоутърът на Усик, обвини Фюри, че предявява "неуважителни" искания по време на преговорите.

Англичанинът и неговият екип настояха, че единствената спорна точка, която била останала, е разделянето на парите за евентуален реванш.

Фюри нарече своя съперник "страхливец", но някои хора обвиняват шампиона на WBC в тежка категория, който в края на миналата година не успя да се разбере и с Антъни Джошуа за "Битката на Британия".

И Уорън каза за talkSPORT: "В момента имаме няколко хейтъра на Тайсън. Но слушайте, този човек никога не е бягал от никого. Той отиде в Германия като аутсайдер срещу Владимир Кличко".

"Знаете ли какво получи ? Фюри си тръгна с 1 милион паунда от тази битка и беше задължителният претендент, с това си тръгна, но отиде там и спечели титлите. Първата битка с Дионтей Уайлдър завърши с равенство, лошо решение, но го приехме".

"Не критикувайте Тайсън Фюри, той имаше три битки срещу Уайлдър, страхотни битки. Единият рунд беше най-добрият за последните десет години – последният рунд от първата битка. Втората битка беше феноменално представяне, а третата битка беше най-добрата битка в тежка категория, която съм виждал на живо през времето си в бокса", каза Уорън.

Снимка: БГНЕС