Професионалната бойна галавечер SENSHI отново ще предложи незабравима бойна нощ с впечатляващ състав от опитни бойци от различни дисциплини на бойните изкуства и обещава да вдигне адреналина на публиката с висококачествено бойно шоу. Галата ще се проведе на 13 май от 18:30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна, а билетите за нея са вече в продажба в мрежата на Eventim.bg!

В новото 16-то издание на бойната арена на SENSHI ще излязат някои от най-впечатляващите спортисти и майстори на бойните изкуства, дошли в морската столица от различни краища на света.

Бойната карта на международната гала вечер ще включва 13 спиращи дъха двубои с бойци от над 15 държави по правилата на KWU Full Contact, KWU OPEN и KWU SENSHI. 26 мотивирани за победа състезатели по киокушин, муай тай, ММА и кикбоксьори ще покажат своите умения на ринга.

 

Двубой #1

Кат. 75 кг, правилник: KWU SENSHI

Онур Шекер, Турция vs. Тони Ромеро, Испания

Онур Шекер е на 25 години от Турция. Онур Шекер е шесткратен национален шампион, носител е на световната титла от WAKO World 2018 и е европейски шампион по муай тай от 2018 година. Има призови места от IFMA 2021 и европейския шампионат по муай тай през 2022 г.

Тони Ромеро е на 34 години от Испания. Той е шампион на Испания по муай тай WBC - 2021, IFMA шампион на Канарските острови и WBC муай тай шампион на Канарските острови. И двамата чуждестранни бойци ще се качат за първи път на ринга на SENSHI 16 в Двореца на културата и спорта във Варна.

 

Двубой #2

Кат. 70 кг, правилник: KWU Full Contact

Грегойре Готарди, Франция vs. Иван Накари, Италия

Грегойре Готарди, на 27 години от Франция, е европейски шампион на спортните вериги ISKA и WCTS, като тази пролет ще бъде неговия дебютен мач на SENSHI.

Иван Накари е на 29 години от Италия. Накари е световен и интернационален шампион на WPKF-PRO и първенец на Италия на WFMC. На ринга на SENSHI 14 Иван Накари спечели оспорвания двубоя срещу Такуми Санеката от Япония със съдийско решение след зрелищен сблъсък.

 

Двубой #3

Кат. 70 кг, правилник: KWU Full Contact

Алекс Родригез, Испания vs. Драгомир Петров, България

Алекс Родригез е на 29 години от Испания - шампион на веригите K1 Slam /2019/ и Top Ring /2022/. В спортната си биография Родригез също така има трето място на европейското първенство WAKO през 2016 г. За първи път ще се бие пред българска публика на 16-то издание на турнира SENSHI.

Драгомир Петров е на 28 години от България – четирикратен национален шампион по кикбокс. На SENSHI 15 той победи зрелищно Айдън Аслан от Турция, като обра овациите на публиката. През 2019-та Драгомир печели Европейска титла по муай тай на „EMC“ и е победител във веригата „Wizard“. 

 

Двубой #4

Кат. 75 кг, правилник: KWU Full Contact

Леван Горули, Грузия vs. Атанас Божилов, България

Леван Горули от Грузия. Той е на 39 години и В своята бойна кариера досега Горули е спечелил първенствата WKU и WMAC World, както и е шампион от KIMBO World. На своя дебют на SENSHI 14 той отстъпи победата след много оспорван мач с допълнителен рунд на Драгомир Петров.

Атанас Божилов е състезател на бургаския клуб „Fight Factory“ и е сред най-талантливите и успешни кикбоксьори на България. Атанас Божилов има над 30 победи и само 2 загуби в професионалната си кариера. Той е световен шампион на KGP /2018/ и WAKO PRO /2017, 2019/ и има дванадесет победи на ринга на SENSHI. На SENSHI 15 той наложи пълна доминация над представителя на Испания – Фернандо Мартин. В SENSHI 14 Атанас Божилов също триумфира над Диого Невеш от Португалия.

 

Двубой #5

Кат. 80 кг, правилник: KWU OPEN

Кевин Руарт, Франция vs. Митко Илиев, България

Французинът Кевин Руарт ще направи своя дебют на SENSHI в епичен сблъсък с българския шампион в категория 80 кг. Той е на 35 години и е европейски шампион на Beatdown от 2019 г., както и първенец на Brave Combat Federation.

Митко Илиев е на 26 г. и е един най-добрите и перспективни български бойци, като постига 6 ММА победи и печели 3 от срещите си с нокаут. Той е европейски шампион по карате киокушин за младежи и шампион по кикбокс на България. На SENSHI 15 Митко Илиев победи международния шампион по карате киокушин Ейсан Саджед с впечатляващ технически нокаут.

 

Двубой #6

Кат. 80 кг, правилник: KWU Full Contact

Родриго Минейро, Бразилия vs. Никола Тодорович, Сърбия

Родриго Минейро, на 37 години е от Холандия, но в дебюта си на SENSHI 16 ще участва под флага на Бразилия. Той е световен шампион по кикбокс и муай тай.

Никола Тодорович е на 24 години от Сърбия. Той е шампион на Сърбия по кикбокс, световен шампион по кикбокс – юноши, носител на множество награди национални и международни турнири има 4 победи на SENSHI досега. Никола Тодорович прати в несвяст Маруан Туту с нокаут в края на втория рунд от битката им на SENSHI 15.

 

Двубой #7

Кат. 85 кг, правилник: KWU Full Contact

Али Ел Амери, Мароко vs. Бобан Илиоски, Северна Македония

Али Ел Амери е елитен състезател от Мароко на 35 години, който има зад гърба си няколко спечелени титли. Той е световен шампион на WKL 2014, както и WKL шампион по кикбокс на Испания, заедно с призово място в IFMA Бангкок през 2009. Неговият дебют на ринга на SENSHI ще бъде пред публиката във Варна на 13 май 2023 г.

Неговият противник Бобан Илиоски е на 25 години от Северна Македония, европейски шампион по кикбокс, K-1 WAKO PRO, шампион на Северна Македония и носител на множество награди от международни турнири.

 

Двубой #8

Кат. 95 кг, правилник: KWU SENSHI

Лукас Актемберг, Германия vs. Оливър Лангуа-Рос, Канада

Лукас Актемберг е 26 години от Германия е носител на титлата от Gladiators 8 MEN tournament, шампион на Fair FC 2020 г. и на Big Game 2018 г. Лукас Ахтерберг направи своя дебют на ринга на SENSHI 13, като победи Антъни Лерой от Франция чрез нокаут още в първия рунд.

Оливър Лангуа-Рос е на 31 години от Канада. Претендентът от Северна Америка е шампион от турнира W.M.O. в Тайланд през 2018 г., когато все още се биеше в категория до 85 кг. След това покорява и К-Energy турнира при по-тежките бойци.

На SENSHI 15 той победи Иван Бартек от Словакия. Двамата бяха изключително равностойни в почти целия мач, но все пак предимството бе в полза на канадеца, благодарение на някои по-успешни комбинации. Лангуа-Рос от Канада участва също и на SENSHI 12, макар че тогава загуби мача от Стефан Латеску, Румъния.

 

Двубой #9

Кат. 95+ кг, правилник: KWU Full Contact

Флорин-Йоан Матей, Румъния vs. Йоунес Бенмалек, Белгия

Флорин-Йоан Матей, на 30 г. е петкратен шампион по кикбокс на Румъния и в бил 11 пъти победител на веригата DFS. На SENSHI 14 той загуби битката срещу Никола Филипович от Сърбия с единодушно съдийско, затова победата на ринга на SENSHI 16 е неговата голяма и силно желана цел.

Йоунес Бенмалек е на 29 години от Белгия. Той е световен муай тай шампион на WKU през 2022 г. На дебютът му на SENSHI 14 той загуби зрелищния двубой от Юку Юриендал от Естония и сега ще се качи с нова енергия на ринга.

 

Двубой #10

Кат. 95+ кг, правилник: KWU Full Contact

Ярослав Линич, Молдова vs. Никола Филипович, Сърбия

Ярослав Линич, на 22 години от Молдова е шесткратен K1 национален шампион, двукратен шампион по муай тай на Молдова и шампион на Украйна, носител на WAKO World Grand-Prix 2021, както и с призови места в турнира WAKO Europe Championship /2017 и 2021/. В дебютната си вечер той ще се стреми към първа победа на SENSHI 16.

Никола Филипович, на 26 години, от Сърбия е WAKO световен шампион /2019, 2021/ и WAKO европейски шампион за 2018 година. Никола Филипович записа победа на SENSHI 14 с единодушно съдийско решение, след като безапелационно срази опонента си Флорин-Йоан Матей от Румъния.

 

Двубой #11

Кат. 80 кг, правилник: KWU OPEN

Ламин Гайя, Испания vs. Мариян Димитров, България

Ламин Гайя е на 31 години от Испания и е известен в родината си професионален ММА и кикбокс боец. На 13 май той ще се качи за първи път на ринга на SENSHI.

Родният боец Мариян Димитров е на 30 години е десеткратен шампион на България по борба, граплинг шампион и в кариерата си има престижни места на световните турнири по борба и самбо. На SENSHI 15 Мариян Димитров се отказа от битката след безкомпромисна хватка от Педро Оливейра, но сега е положил двойно по-големи усилия в своя тренировъчен процес с голяма амбиция за победа на SENSHI.

 

Двубой #12

Кат. 80 кг, правилник: KWU Full Contact

Еди Руиз, Испания vs. Теодор Христов, България

Еди Руиз от Испания, на 31 г. е двукратен национален шампион. Той е носител на редица отличия като ISKA световен шампион по муай тай 2022, европейски муай тай шампион 2018 и WAKO световен шампион 2018. В съботната вечер той ще направи дебют на ринга на SENSHI 16.

Теодор Христов е само на 22 години и вече е интерконтинентален WKF шампион, като има шампионски победи и от турнирите Mix Fight World, Castle Gladiator и WAKO Balkan. На SENSHI 15 Теодор Христов победи европейският ISKA шампион в стил К-1 Мехди Айт Ел Хадж след зрелищен двубой и единодушно съдийско решение в негова полза.

 

Двубой #13

Кат. 85 кг, правилник: KWU Full Contact

Франгис Гома, Франция vs. Александър Петров, България

Франгис Гома е на 33 г. и скоро записа победа над Томас Дуве от Нидерландия на дебюта си в SENSHI 14 с единодушно съдийско решение в истинска гладиаторска битка. Той е шампион K1 на Франция от 2022 година и също така е горд носител на титлата европейски K1 шампион от ISKA - 2023.

Александър Петров - един от най-резултатните родни бойци отново ще се качи на ринга на SENSHI, където ще се изправи в непредвидим двубой срещу французина. Александър е на 32 години е двукратен световен шампион при аматьорите и европейски К-1 шампион при професионалистите - WAKO World /2015/. Той има зад гърба си доста успехи, включително Александър спечели последните си три срещи на SENSHI - в края на 2021 той надделя над Филип Секулович, а през февруари 2022 г. записа победа срещу Бобан Илиоски. Българинът има и победа на SENSHI 12 над испанеца Рубен Гарсия.

 

Зрелищната бойна галавечер  се излъчва и на живо по Bulgaria ON AIR и Max Sport за България, както и в реално време за цял свят по американската телевизия FITE, на Senshi.com, Boec.bg, Boec.com, Kwunion.com и Kyokushin Karate News.

16-ото издание  на SENSHI се организира със съдействието  на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър„, М Кар Груп – BMW дилър и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.