Световният шампион в категория "петел" на Световната боксова асоциация – Жервонта Дейвис, беше арестуван снощи в Балтимор.

Причината за това е, че е напуснал дома си и е нарушил действаща пробационна присъда. Бившият шампион в супер лека категория ще прекара около два месеца в затвора, нарушавайки домашния арест.

Според слуховете, онзи ден Дейвис е купил недвижим имот в Балтимор за 3 милиона долара. Възможно е точно този момент да му е коствал свободата - той е могъл да посещава само фитнеса и къщата на своя треньор Калвин Форд. Жервонта, Майкъл Томко, потвърди, че клиентът му ще прекара остатъка от тримесечната си присъда в затвора.

Той беше осъден в началото на май. През 2020 г. Дейвис мина на червено със своето Lamborghini, рани четирима души и се блъсна в оградата на магазин. След това избяга от мястото на инцидента. Въпреки че нямаше жертви, той беше заплашен от присъда до седем години затвор, но се призна за виновен и получи минимум три месеца домашен арест, който влезе в сила миналия месец.

Припомняме, че на 22 април той нокаутира Райън Гарсия за 29-ата си победа в кариерата си. Две седмици по-късно съдът в Балтимор постанови присъдата - три месеца пробация и 200 часа общественополезен труд. По-малко от месец по-късно той наруши мярката си и сега ще трябва да прекара останалите 60 дни в затвора.

Дейвис иска следващият му съперник да е Девин Хейни, който държи титлите на WBC, WBA, IBF, IBO в лека категория. 

Снимка: БГНЕС