Тайсън Фюри и Франсис Нгану водят преговори за боксов мач вече повече от една година, пише Boec.bg. Последните новини са за известен прогрес в тази посока, макар информацията да не е съвсем официална, а и едва ли би зарадвала привържениците на бойните спортове. Boxing TV съобщи днес, че двамата са се споразумели за демонстративен мач помежду си.

„Циганския крал“ изглежда няма намерение да залага световната си титла на WBC, защото официален сблъсък с „Хищника“ би означавал, че поясът ще бъде поставен под съмнение.

През изминалите месеци установихме, че Фюри държи да вземе почти всички приходи от евентуален боксов мач, срещу когото и да било на ринга. Именно това отблъсна Олександър Усик, а липсата на опонент от декември насам е красноречив сигнал, че съперниците странят от шампиона.

Нгану междувременно реши въпроса с MMA кариерата си, като подписа договор с PFL и се очаква да дебютира за организацията в началото на 2024 г. Той обаче е категоричен, че няма да се откаже от мечтата за кариера в бокса, но едва ли си е представял, че това ще стане в среща без реална стойност, пък била тя и срещу Тайсън Фюри.

През миналата седмица британецът загатна, че скоро ще обяви голяма новина за бъдещето си, но чакате за официална информация по темата продължава.

Снимка: БГНЕС