Президентът на UFC Дейна Уайт съобщи, че ирландската ММА звезда Конър Макгрегър все още не в т.нар. антидопингова програма на организацията. Според правилата на компанията всеки боец има отговорност да бъде тестван 6 месеца преди неговото завръщане в октагона и бившият шампион в две теглови дивизии не е изключение от това правило. Проблемът е, че математически, ако Макгрегър все още не е включен в програмата за тестване, въпросът с неговото завръщане през 2023-а година остава отворен, въпреки изразеното от самия него желание мачът с Майкъл Чандлър да се случи.

„Не се върна в програмата“, коментира лаконично Уайт, цитиран от сайта ММА Fighting.

Въпреки това Уайт все още вярва, че има 100% шанс да видим ирландския боец в октагона преди края на годината. Все още обаче не е анонсирана дата и място на битката и на този етап наблюдаваме единствено закачки между Чандлър и Макгрегър, дребни подмятания, снимки и видеа с провокации в социалните мрежи. Това разпалва страстите на феновете, но все още не прилича на бетониран двубой, който да оглави файткарта на организацията.

Как тече подготовката на Макгрегър за неговото дългоочаквано завръщане също не е много ясно. Ирландецът беше треньор в бойното риалити на UFC „The ultimate fighter“, където именно негов опонент е Майкъл Чандлър. От видяното до момента възпитаниците на Конър губят тотално от отбора на Чандлър.

Има ли поле за компромиси от страна на UFC и USADA ирландецът все пак да бъде допуснат без да завърши задължителната програма от шестмесечно тестване е любопитен въпрос. Изключения в миналото има, както се случи с Брок Леснър например. За съжаление на боеца в тежка категория той бе уловен в използване на забранени субстанции и след това победата му срещу Марк Хънт получи статут на „несъстоял се“ двубой. Несъмнено феновете и ММА индустрията са склонни да простят на Макгрегър несериозното му или напълно целенасочено поведение на игнориране спрямо антидопинговата програма, стига той да се появи в клетката. Все пак има доста съмнения, че ирландецът ще може просто така да прескочи ограниченията, въпреки симпатиите на тълпата и ясното разбиране на Уайт, че всяка минута на бившия шампион в клетката означава спечелени милиони долари.

Снимка: БГНЕС