Една от големите звезди на българските бойни спортове – Едуард Алексанян, заяви, че победата му над Якоб Стюбен на SENSHI 18 е дошла трудно, защото не е успял да изиграе картите си правилно.

"Мистър Шоу" се завърна на ринга след няколко месеца в лазарета и надделя над германеца с неединодушно съдийско решение, за да вдигне европейската титла на SENSHI. 

Галата се проведе на плажа в к. к. "Константин и Елена", Варна, при огромен интерес в събота вечерта. 

"Уникален противник. Много се подготвях за този мач, но нещо ми стана и не успях да си изиграя картите правилно. И заради това мачът беше толкова труден", каза Алексанян пред Bulgaria ON AIR

С успех на SENSHI 18 се поздрави и Драгомир Петров. Той трябваше да вложи огромни усилия и спечели след допълнителен рунд срещу словенеца Само Петче.

"В края на мача му казах, че е добър боец, но това не е аматьорски бокс, а е професионален бокс, където се търси тежкият и зрелищният удар", каза Петров. 

18-ото издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър”, М Кар Груп – BMW дилър и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.