Саул Алварес може и в момента да е една от най-големите звезди на световния бокс, но в миналото мнозина очакваха той да се провали, след като първата му кариерна загуба дойде срещу Флойд Мейуедър преди точно 10 години.

Скоро след това „Мъни“ реши да се оттегли, а през юли 2017 г. закръгли актива си на 50:0 със срещата с Конър МакГрегър. „Канело“ бе запитан именно за тяхното съревнование и постоянните сравнения помежду им толкова години по-късно. Той обаче има мнение и то надали ще се хареса на почитателите на американеца.

„Флойд винаги подбираше съперниците си преди или след пика им. Никога не би се боксирал с мен в момента“, каза Алварез пред Boxing TV.

Безспорният шампион в „супер полусредна“ категория е на 33 години към днешна дата и след две седмици му предстои да се бие с Джърмел Чарло, за да опита да стигне до победа №60 в кариерата си. Между тях обаче има 2 загубени срещи и 2 равенства, което за привържениците на статистиката е достатъчен аргумент, за да може никога да не го поставят над Мейуедър в представите си.

Снимка: БГНЕС