Промоутърът Еди Хърн (Matchroom Boxing) разкри лоши новини за мегабитката между бившите шампиони в тежка категория Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър.

Вчера стана известно, че през декември 2023 г. или януари 2024 г. ще се проведе още по-значим двубой в Саудитска Арабия - абсолютният шампион на дивизията ще бъде определен от Олександър Усик (21-0, 14 KO) и Тайсън Фюри (33 -0-1, 24 КО). И Хърн призна, че двубоят между Уайлдър (43-2-1, 42 КО) и Джошуа (26-3, 23 КО) в Саудитска Арабия вече не е актуален. Но в същото време той твърди, че "продължаваме да се борим, за да видим двамата един срещу друг". 

"Имаме само Уайлдър в съзнанието си. Битката трябваше да се състои през януари. Приехме всички изисквания, но сега разбрахме, че нищо от това няма да се случи, тъй като обещаните ни условия от страна, не могат да бъдат изпълнение (б.р.: има предвид компанията Skill Challenge). Всичко е наред, случва се. Екипът на Уайлдър също се примири с това", каза Хърн. 

Шефът на Matchroom Boxing вярва, че тази битка все още може да се проведе през февруари или март. "Обсъждаме местоположението с други потенциални страни. И все още е приоритет. Въпросът сега е дали имаме нужда от умерена междинна битка през декември. И тази точка трябва да бъде обсъдена бързо. Защото времето тече. Не знам какво ще реши Ей Джей. Може да бъде пуснат веднага през февруари или март на мегабитка. Но знам, че той самият иска да остане активен. Да видим. Но вече имаме дата - шоуто ще е на 2 декември. Други варианти са 23 или 30 декември", добави Хърн.

Снимка: БГНЕС