Това наистина се случва. Тайсън Фюри и Олександър Усик подписаха договор за двубой, който ще се проведе в Саудитска Арабия тази зима.

Двама шампиони, които са доказали, че са много по-силни от останалите претенденти, и четирите пояса са на линия за първи път в историята на тежка категория.

През последните 20 години тази битка е практически ненадмината по отношение на значимостта на събитието и ниво на противниците. Единствените сравними са двубоите между Ленъкс Люис и Майк Тайсън и Виталий Кличко. Но Тайсън беше в упадък, а Кличко преди това беше загубил от Крис Бърд и все още не беше доминиращата сила в дивизията.

Можете също да си спомните битката между Владимир Кличко и Тайсън Фюри, но тя по-скоро се превърна в сензация и разкри нов лидер на света. Освен това Кличко тогава беше с 12 години по-голям и вече беше загубил три пъти. Сега Фюри е на 35, Усик е на 36. И двамата са непобедени шампиони.

Що се отнася до коланите, последният безспорен шампион в тежка категория е Люис. През 1999 г. той победи Ивендър Холифийлд, за да вземе коланите на WBC, WBA и IBF (ерата на трите основни пояса продължи до 2007 г., когато беше добавена титлата на WBO). След Люис, братята Кличко управляваха дивизията, но поради нежеланието да се боксират помежду си, най-силният боец ​​не можа да бъде идентифициран.