Бащата на световния шампион на WBC Тайсън Фюри (34-0-1, 24 КО) - Джон, разкритикува сина си и екипа му от треньори.

Главната битка в кариерата на Циганския крал предстои на 17 февруари - за четири титли в основната дивизия срещу обединения шампион от Украйна Олександър Усик (21-0, 14 КО). Фюри-старши похвали украинеца и екипа му за техния професионализъм и изрази съжаление, че за сина му всичко не е така.

- Изразихте съмненията си относно тренировъчния лагер на Тайсън. Говорили ли сте с него за това?

- Днес не мога да говоря с Тайсън за много неща, защото той вече не ме слуша. А в крайна сметка искам само най-доброто за него. Той е мой син, искам да продължи да побеждава. Искам само най-доброто за него. Не искам да съм някой за него, не искам да съм треньор, не искам да се занимавам с неговия бизнес, нищо подобно. Просто искам той да ме уважава достатъчно, за да каже: "Чук, татко, имаш право". Мисля за него повече от целия му тренировъчен лагер и хората около него, защото той е мой син.

- Казахте, че половинчатите мерки са достатъчни за Франсис Нгану. Ще бъдат ли достатъчни половинчатите мерки, за да преодолеем Усик?

- Не. Не. Не. Защото в крайна сметка Усик е съвсем различен боец. Той е съвсем различна риба. 75% Тайсън ще го премине, но представете си, ако беше 100%. Добрият стар Тайсън, който е навсякъде на ринга, е неудобен за Усик. Но познайте какво? Тайсън е двойно по-голям! И какво би станало? Тайсън щеше да го спре. Но със стила, който има сега, ще бъде лесно за Усик.

- Притеснявате ли се, че това може да е първото му поражение?