Джон Фюри, бащата на шампиона на WBC в тежка категория, Тайсън Фюри, сподели мнението си за основната битка на мащабна боксова вечер, която ще се проведе този уикенд в Рияд (Саудитска Арабия).

Бащата Фюри вярва, че в главното събитие на шоуто бившият обединен шампион в тежка категория Антъни Джошуа (26-3, 23 КО) ще загуби от шведския аутсайдер Ото Валин (26-1, 14 КО), чието единствено поражение е именно от Циганския крал.

В интервю за Boxing Social, Джон Фюри каза: "Ще бъде трудно. Много трудна задача за Джошуа. Нещо го яде, нещо го тормози, гризе го отвътре. Ще трябва да захапе предпазителя си за уста и да даде свобода на юмруците си. Той разбира какъв е залогът в тази битка. Ще заложа на Валин. За неговия отбор, за неговия треньор, за това колко неудобен боксьор е той. И още повече се нуждае от тази победа". 

Джон също няма много вяра в треньора Бен Дейвисън, който ще бъде в ъгъла на Джошуа - преди това е тренирал Тайсън Фюри: "Мисля, че Ей Джей е разочарован, че новият му треньор (Дерик Джеймс) няма да бъде до него. Без неуважение към Бен. Добро момче. Толкова млад. 25-годишен или колкото и да е... Но Бен все още е малък. Затова залагам на Валин".

Снимка: БГНЕС