Младата ни надежда в бойните спортове – Константин Стойков, ще направи дебют за организацията SENSHI по време на юбилейното 20-то издание, което ще се проведе на 24 февруари във Варна. Екипът на Boec.bg се срещна с него, за да разбере как протича подготовката му.

Международната бойна галавечер SENSHI 20, която ще се проведе на 24 февруари от 18:00 часа в Двореца на културата и спорта (ДКС) в гр. Варна, ще се превърне в сцена на епични битки, а публиката ще се наслади на бойните умения на редица популярни бойци от 17 държави, сред които и петима българи. Билетите за юбилейното 20-о издание на бойния спектакъл вече са в продажба и феновете на бойните изкуства може да ги закупят от мрежата на Eventim.bg.

"Подготовката ми протича с много тежки тренировки. Старая се да давам всичко от себе си в този процес. Тренирам във Варна с треньора ми Добромир Иванов. Също така тренирам с Едуард Алексанян, а и Рангел Иванов ми помага. Тази седмица успях да проведа тренировка с приятелите ми Драгомир Иванов и Атанас Божилов, които също ще вземат участие на SENSHI 20", сподели Стойков.

Сънародникът ни е готов за стила на опонента, срещу когото ще се изправи. Заедно със своя треньор той разучава силните и слабите страни на испанеца. Опонентът на Стойков е 26-годишният Алехандро Гаридо, който също ще направи своя дебют на ринга на SENSHI.

"Не се притеснявам, че излизам срещу боец, който е по-голям от мен и има повече опит. Тръгнал съм по този път и се чувствам готов за това предизвикателство. Очаквам да дам най-доброто от себе си в своя дебют на SENSHI и да успея да се утвърдя в тази елитна бойна галавечер", каза още той.

Стойков сподели, че се цели само и единствено в победа на 24 февруари.

20-ото издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД "Армеец", MAX Sport, "България Еър", М Кар Груп – BMW дилър и "Св. Св. Константин и Елена Холдинг".