Рамазан Рамазанов се класира на полуфинал в категория до 70 кг свободен стил на европейското първенство по борба в Букурещ, а други двама български национали чакат класиране на репешаж.

След полуфиналите тази вечер Евелина Николова ще се бори за злато на 57 кг при дамите, а Юлиана Янева има насрочена схватка за бронз срещу Анастасия Алпейева. Украинката обаче се контузи в последната си схватка и очакванията са да не излезе срещу Янева, която днес надви на репешаж представителката на Израел – Илана Кратих. Тайбе Юсеин пък отпадна на 65 кг.

Рамазанов премина през много тежка схема на 70 кг, а схватките му бяха оспорвани до последните секунди. Сребърният медалист първо надви с 6:5 представителя на Република Северна Македония – Фати Весели, след което се наложи с 9:5 над Канан Хейбатов. Рамазанов взе голяма преднина рано в срещата и борецът от Азербайджан съкрати пасива си преди края, но последните точки бяха за българския национал и той си осигури място на полуфиналите.

Следващият съперник на Рамазанов е грузинецът Акаки Кемертелидзе, който на четвъртфиналите надви турчина Хайдар Явуз.

Ахмед Батаев започна на 97 кг с категоричното 13:2 срещу арменеца Сергей Саргасян, след което срещна унгареца Владислав Баиткаев. Българският национал загуби две точки в първата част и три във втората за крайното 5:0 в полза на унгареца, който ще изтегли Батаев на репешаж с победа на полуфиналите.

Мирослав Киров бе с много тежък жребий на 79 кг. Той се изправи срещу олимпийския вицешампион Магомедхабиб Хаджимагомедов, който го надви с 4:0. В последствие неутралният спортист от Беларус продължи победната си серия и не допусна точка в още две схватки, класирайки се на полуфиналите. Пир още една победа той ще изтегли Киров на репешаж.

Турнирът завърши за Ивайло Тисов и Микяй Наим, които загубиха първите си схватки съответно на 57 и 65 кг.