Саул Алварез (60:2:2) изглежда е постигнал споразумение с Джайме Мунгуя (43:0), за да заложи безспорната си шампионка титла в суперсредна категория на 4 май. Новината бе съобщена от Дан Рафаел в социалните мрежи.

Двамата мексиканци биха могли да предложат един от боевете на годината, тъй като се намират в пика на своята кариера и споделят помежду си над 100 професионални боксови срещи.

„Канело“ обичайно търси точно подобни сериозни опоненти, но може би от 2017 г. насам, когато за пръв път срещна Генадий Головкин, не е имал съперник, който да има съвсем реална възможност, за да го свали от пиедестала.

27-годишният Мунгуя не просто разполага с перфектен актив от 43 победи с 34 нокаута и нито едно поражение, той прегази хора от ранга на Джон Райдър, Сергий Деревянченко, Камил Жеремета и Лиъм Смит, за да се превърне в един от най-добрите боксьори без световна титла до името си. Разбира се, с уговорката, че той се добра до колана на WBO в супер полусредна категория в миналото. Сега той е носител на сребърния колан на WBC в суперсредна.

Очакваме официалното потвърждение на новината, а едва след това ще си позволим да се развълнуваме истински, защото сблъсък между Саул Алварез и Джайме Мунгуя притежава огромен потенциал.

Снимка: БГНЕС