Българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев заяви, че се надява да успее да се бие с германеца Махмуд Чар за „регулярната“ световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация още през есента, но това зависи от много странични фактори.

Пулев каза това след проведенета тренировка в античния комплекс Сердика в центъра на София, на която присъства и неговият съперник Ихор Шевадзуцкий. Украинецът по спешност трябваше да замени Чар, след като германецът получи контузия и няма да може да вземе участие в насрочената за събота, 30 март боксова галавечер в „Арена София“.

„Това събитие е прес тренировка. За съжаление в България професионалният бокс не е на такова ниво, но такива тренировки са практика преди подобни мачове навсякъде по света. Избрахме това място (Ларгото), защото е емблематично и историческо. Много телевизии предават това нещо по света и искахме да представим и България по най-хубавия начин. Имаме толкова голяма история, която трябва да бъде показвана и да се гордеем с нея. Можеше да изберем всеки един мол, но това място е много истинско, много важно за българите. Не само не трябва да забравяме нашите предци и нашата история, но трябва да се гордеем с нея. Тук е много красиво и е направено качествено“, каза Пулев пред медиите.

„Съперникът ми (Ихор Шевадзуцкий) в никакъв случай не е по-лош от Махмуд Чар. Стилът му е подобен, да не кажа същият. Твърдо момче, идва тук за победа. Преди един месец е имал мач, подготвен е. Смяната на противника не ме затрудни, защото тя се случи съвсем в края на подготовката ми. Все пак ние бяхме готови и успяхме да реагираме много бързо. Поздравления за моя тим. Смятам, че ще станат много сериозни битки. На тази гала ще има много хубави мачове, ще бъде класно и красиво“, допълни двукратният претендент за световната титла.

„Не искам да говоря от името на Чар дали ще има бъдещ мач между нас, но засега уговорката е такава. Все пак вие ще имате възможност лично да го попитате. Той държи да дойде и да ме гледа на живо, може би ще бъде тук дори още утре за пресконференцията. В спорта и в бокса, особено в тежка категория, такива контузии се случват. На мен вече колко пъти ми се случва да имам контузия преди мач. Всеки професионален атлет е под подобна опасност. Засега мач между мен и Чар е фиксиран за септември, но ще видим дали ще бъде тогава. Правя и невъзможното този мач да бъде в България. Не искам да коментирам детайли, но който ми вярва, нека да ми вярва“, завърши Кубрат Пулев.