Дакота Дичева стартира блестящо надпреварата в редовния сезон на PFL, докато Благой Иванов не може да се похвали със същото след своя първи мач в организацията, предаде Boec.bg.

Британката с български корени стигна до технически нокаут още в първия рунд срещу Лиса Маулдин. Така тя добави 6 точки към актива си.

Правилникът на PFL гласи, че за победа се дават 3 точки, а за завършек в първия рунд има бонус от още 3. Ако победителят триумфира във втория рунд, ще добави 2 точки, а в третия - 1. Ако съдиите край ринга се наложи да точкуват дадена среща, то победителят получава минимума от 3 точки.

„Багата“ от своя страна трябваше да отстъпи именно с решение пред Сергей Билостений. Българинът видимо е изгубил голяма част от скоростта си и макар мачът да вървеше равностойно, той претърпя повече щети по лицето си и не даде друг избор на арбитрите, освен да вдигнат ръката на опонента му.

И за двамата това е само началото на кампанията, тъй като PFL провежда своеобразен шампионат без директни елиминации. Това дава възможност на всеки боец да се реабилитира от дадена загуба, стига да пожъне успехи срещу останалите конкуренти.