Бронзовият медалист от Олимпийските игри в Лондон Тервел Пулев заяви, че колкото повече време минава, толкова повече се радва на отличието си. Той участва в пресконференция заедно с президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински и бронзовия медалист от Игрите в Барселона през 1992 година Свилен Русинов по повод 100 години на БФБокс.

41-годишният Пулев, който в момента се състезава при професионалистите, стигна до бронза при най-тежките през 2012 година след няколко много силни мача. На полуфиналите обаче той бе спрян от украинеца Олександър Усик, който преди броени дни стана първият абсолютен световен шампион в тежка категория през новия век.

"Когато си млад и си на Олимпийски игри, не можеш да осъзнаеш какво точно се случва. Трябва да мине време, за да осмислиш всичко това. Самото участие е нещо голямо, а какво остава да спечелиш медал. Еуфорията около олимпийското село, да седиш редом до легенди като Юсейн Болт, наистина е неописуема. Но пътят до там е изключително труден. Само аз, треньорите ми, семейството и хората от федерацията, Краси Инински, знаем през какво преминах, за да спечеля този бронзов медал (целува медала). Успях да взема квота в последния момент, трябваше да спечеля четири мача, за да го направя. Нямах право на никаква грешка на квалификацията в Трабзон. На самата Олимпиада играх с Олександър Усик на полуфинал, всички знаете кой е той. Според мен, да не казвам голяма дума, може би е най-великият за всички времена – олимпийски шампион, абсолютен световен шампион в полутежка и в тежка категория. Няма друг като него. Не съм се връщал назад във времето, за да си казвам „ако бях в другия поток…“ Не обичам да казвам "ако", защото няма смисъл. Гордея се с постигнатото“, сподели Тервел Пулев.

Той даде съвет и на младите български боксьори, които искат да тръгна по неговия път. Според него те трябва да слушат треньорите си и да участват в максимално много турнири, защото само чрез мачове и спаринги имат възможност да вървят напред.

"Олимпиадата е една война със спортни средства. На нея има 10 000 души, от които около триста и няколко взимат медали. Самото участие там е голям успех. Много често хората казват, че ние не можем да постигаме успехи, защото сме от малка страна. Не, нашата страна не е малка. Всичко е въпрос на работа", завърши Пулев.