Райън Гарсия официално получи много тежко наказание от Атлетическата комисия в Ню Йорк, след като бе уличен в употребата на забранени вещества, научихме от The Athletic, цитиран от Boec.bg.

25-годишният боксьор ще трябва да се откаже от хонорара си за двубоя с Девин Хейни през април и ще заплати глоба в размер на $10 000. Също така ще бъде лишен от състезателни права до 20 април 2025 г., което е точно една година след въпросната гала.

„Крал Ри“ се провали на кантара преди двубоя с „Мечтата“ и трябваше още тогава да се лиши от няколко милиона от хонорара си и също така изгуби правото, за да се боксира за титлата на WBC в суперлека категория.

Решението на Атлетическата комисия означава още, че официалният резултат от мача ще бъде коригиран. Хейни възвръща непобедения си статут и отново е с 31 чисти победи, но вече има един мач в графата „но контест“.

Райън Гарсия снощи заяви, че се пенсионира от бокса, а днес призна, че ще преследва кариера в смесените бойни изкуства. Предстои да видим официално в каква посока ще поеме в близките месеци.