Носителката на големия кристален глобус в Световната купа по ски-алпийски дисциплини за миналата година Федерика Бриньоне (Италия) записа своята първа победа през настоящата кампания, след като триумфира в супергигантския слалом във Вал ди Фаса (Италия). 

По този начин тя прекъсна серията от четири победни победи на Лара Гут-Бехрами (Швейцария) в стартовете за Световната купа. Швейцарката обаче също има повод за радост днес, тъй като с второто си място, за трети път в своята кариера тя си гарантира малкия кристален глобус в дисциплината супергигантски слалом.

Бриньоне стигна до успеха с време от 1:14.61, като завърши на 0.59 секунди пред световната шампионка в дисциплината от шампионата в Кортина по-рано този месец. Италианката направи изключително силна втора половина на своето спускане, благодарение на която остана недостижима за своите съпернички, предава БНР. Трета днес се нареди миналогодишната носителка на малкия глобус в дисциплината Корин Зутер (Швейцария), която завърши на 0.72 секунди зад победителката.

Състезанието обаче ще бъде запомнено с двете много тежки падания на Кайша Викхоф Лий (Норвегия) и Розина Шнеебергер (Австрия). Двете загубиха контрол над своите ски в горната част на пистата и завършиха в предпазните мрежи, получавайки тежки контузии в своите крака.