Александър Омод Килде спечели Супер Г-то в италианския зимен център Вал Гардена. Норвежкият скиор даде време от 1:25.91, като остави зад себе си австрийците Матиас Майер и Винсент Крихмайер съответно на +0.22 и +0.27 сек.

Топ 10 допълниха швейцарците Беат Фойц и Щефан Рожентин, представителят на домакините Доминик Парис, австриецът Макс Франц, канадецът Джеймс Кроуфорд и американците Райън Кокрън-Сигъл и Травис Ганонг. Лидерът в генералното класиране за Големия кристален глобус Марко Одермат от Швейцария завърши на 24-а позиция.

За Омод Килде това е трети успех от началото на сезона в Световната купа след триумфите в американския зимен курорт Бийвър Крийк, където спечели супер гигантски слалом и спускане. Той ще има шанс за подобен дубъл и във Вал Гардена в утрешния ден, когато е надпреварата в спускането.

В класирането за Големия кристален глобус Одермат продължава да води с 453 точки, втори е Майер с 390, а трети е именно Омод Килде с 329 пункта. В подреждането за Малката световна купа в дисциплината Супер Г Майер води с 210 точки, с десет повече от Омод Килде и с 23 пред Одермат.