Алберт Попов завърши на 19-то място в слалома в Гармиш-Партенкирхен, кръг от Световната купа по алпийски ски. 24-годишният българин не успя да покаже максимума на възможностите си, но бе солиден и в двата манша, като даде 18-то време в първия и 17-то във втория. Това му отреди 19-та позиция в крайното класиране, а другият ни представител днес Камен Златков даде 43-то време в първия манш и не се класира за втория.

Победата в Гармиш грабна норвежецът Хенрик Кристоферсен, който бе втори след първата част на състезанието, но постави под напрежение лидера Тангуй Неф от Швейцария, който не успя да завърши втория манш. По този начин Кристоферсен завърши с общо време 1 минута, 46.14 секунди и остави на 14 стотни зад себе си французина Лоик Меяр. На трета позиция финишира Мануел Фелер от Австрия (+0.51 секунди).

В класирането за дисциплината Попов сме смъкна с една позиция и вече е 22-ри с 97 точки. От своя страна Кристоферсен, който записа 25-та победа в Световната купа, се изкачи със седем места и вече е втори с 256 точки, само една по-малко от лидера Лукас Бротен от Норвегия, който не успя да завърши днешния старт. Много близо до върха са още Меяр (247 точки) и Фелер (245). Първите пет в генералното класиране не стартираха днес, като швейцарецът Марко Одермат продължава да има огромна преднина от 375 точки на върха.

Утре в Гармиш ще се проведе още един слалом.