Българският скиор Алберт Попов даде положителна оценка на представянето си през сезона. Той се надява да се задържи трайно в световния елит на алпийските ски. Вчера Попов завърши на 4-о място, само на 16 стотни, от дебютния си подиум за Световната купа в слалома във френския зимен център Куршевел-Мерибел.

„Такива бяха условията, има такива състезания, в които е по-изгодно да си по-назад в първия манш. Теренът позволи да съм конкурентен на първите. За тези 16 стотни мога да ги намеря навсякъде, но се хвърлих и направих точно това, което трябва. Изпълних моята цел. Тя беше да вляза в топ 5, затова съм удовлетворен. Този успех ме мотивира много“, сподели цитираният от "Труд" Алберт Попов.

Българинът заемаше 22-а позиция след първите спускания, но с отлично каране във втория манш се изкачи с цели 18 места в крайното класиране.

„Едното коляно започна леко да ме преболява, но имаме таблетки, които да ми помогнат за болката. Задържах формата до края, което ми показва, че съм в правилната посока“, каза още скиорът.

Това е най-доброто представяне за Алберт Попов в старт за Световната купа, след като до момента той имаше две шести места в Шладминг.

„Много години наред тестваме, кое за мен работи и върви. Събираме опит с всяка година и във всеки старт бях с точната екипировка. Ще се радвам да си направя една подходяща почивка, сега ще отидем на Банско да караме на „Томба“, защото чувам, че ще има гигантски догодина и на „Томба“, каза още Алберт Попов.