Носителят на Големия кристален глобус Марко Одермат спечели и втория гигантски слалом в италианския курорт Алта Бадия от Световната купа по ски алпийски дисциплини. За швейцареца това е шеста поредна победа в дисциплината, като серията му започна още през миналия сезон. В неделя той подобри рекорда от 15 победи в гиганския слалом на великия Алберто Томба, 

Общото време на Одермат от двата манша днес бе 2:28.14 минути. Втори на 1.05 секунди остана австриецът Марко Шварц, а трети на 1.22 секунди се нареди Жан Кранец от Словения.

Хърватинът Филип Зубчич, който завърши втори вчера, бе втори и след първия манш днес, но след това допусна грешки и в крайна сметка се нареди четвърти на 1.36 секунди зад победителя.

В класирането за Световната купа Одермат увеличи преднината си на върха, като има 456 точки и води с 92 пред Шварц, който е с 364. Трети със 148 точки е Филип Зубчич.

За Малкия кристален глобус в гигантския слалом швейцарецът отново е първи с максималните 300 точки. Втори с 210 е Шварц, а на трето място със 180 е Зубчич. Следващият старт е на 22 декември, петък в Мадона ди Кампильо в дисциплината слалом.