Хокеистите на Чикаго Блекхоукс са само на победа от третата си Купа Стенли за последните 6 години. Те спечелиха гостуването си на Тампа Бей с 2:1 и поведоха с 3-2 в серията, като ще бъдат домакини в двубой №6. 

Вратарят Кори Крофърд помогна за успеха с 31 спасени удара, а за 5-и път в серията мачът бе решен само с един гол разлика. „Искаме да пренесем момента и в следващия мач. Развълнувани сме от това, че се връщаме при това положение у дома“ заяви стражът на победителите. 

Патрик Шарп откри за Чикаго в първата третина, когато вратарят на Лайтнинг Бен Бишъп излезе неразчетено, сблъска се със свой съотборник и хокеистът на Блекхоукс реализира на празна врата. 

В средата на втората част обаче Валтери Филпула изравни за Тампа Бей след като Джейсън Гарисън подаде диагонален пас през защитата на гостите и финландецът вкара. Преди това Чикаго пропусна няколко добри ситуации. 

В началото на третата третина обаче, Крис Верстеег се измъкна отдясно и стреля, Бишъп изби, но право на стика на Антоан Вермет, който реализира победната шайба и приближи отбора си много близо до трофея.